Stackhults Rör

Vem bor i din brunn?

Har du egen brunn? Grattis! Det är kanon på alla sätt. Förutsatt att du sköter den och har koll på kvaliteten på vattnet och vem som bor i din brunn. För den kan innehålla hyresgäster som du inte skrivit kontrakt med från början. ?
För det första behöver du ha vatten så att det räcker. 150 till ungefär 200 liter per dygn och person brukar man räkna med. Låter rätt mycket och är det också.
Det viktigaste är att du har koll på ifall brunnen blir otät eller att locket gått sönder. Du vill inte att föroreningar i form av olja, gödsel eller smutsigt regnvatten ska ta sig in, att det börjar bli geggigt i botten på brunnen eller att det ligger en och annan icke simkunnig råtta och flyter därnere. ?
Vill du har örnkoll på ditt brunnsvatten ska du lämna in för vattenanalys minst vart tredje år. Det är ännu viktigare ifall du har små barn i hushållet. De är känsligare för olika mikrober eller bakterier än vad du är.
Bara för att vattnet ”alltid varit bra” så finns det alltså inga garantier att det fortsätter att vara det. Vattnet i din brunn kan ändra karaktär och kvalitet. Vatten som smakar och luktar gott kan trots det ha problem. Att grannen nyss testade sitt vatten och allt var finfint är heller ingen garanti. Trots att era brunnar är grannar kan de ha helt olika kvalitet!
Jaha? Så vad gör man då? ?
Stackhults rör hjälper gärna till med att ta ett vattenprov som sedan skickas till ett ackrediterat lab som utför en grundlig analys. När provsvaret kommer får du veta hur det ligger till och är det något problem så löser vi det.
Stackhults fixar en offert på ett filter för just ditt problem, installerat och klart ? Lättare kan det inte bli. Slå en pling. Det kostar inget. ✌️